Rådgivning

Medlemmar i Företagarförbundet har möjlighet att kostnadsfritt få telefonrådgivning från Rådgivningspanelen.

Våra jurister där har specialistkompetens inom bland annat arbetsrätt, avtalsrätt, bolagsrätt, fastighetsrätt, patent och varumärken och skatter. Så här gör du:

  1. Kontakta medlemskansliet på tel: 020-760 761, ank. 2,
    (Ha ditt medlemsnummer eller organisationsnummer till hands, står på faktura eller i FF-appen)
  2. Kansliet samordnar och vidarbefodrar din fråga till rätt expert i panelen.
  3. Aktuell rådgivare tar sedan kontakt med dig som medlem så snart möjlighet finns.

Företagarförbundet tar inte ansvar för de råd panelen ger. Ansvaret vilar på rådgivarna. Förbundets insats är begränsad till att medlemmarna får råden kostnadsfritt. Den kostnadsfria rådgivningen är tidsbegränsad till 15 minuter och totalt tre gånger per år med frågor som rör företaget.

Advokater

Maria Lidström

Advokatbyrån Kaiding
Skellefteå

Maria Lidström arbetar med kommersiella avtal, allmän affärsjuridik och bolagsrättsliga frågor och kan hjälpa dig och ditt företag med ett antal olika frågor som kan dyka upp i den dagliga verksamheten. Maria kan även hjälpa till med fastighetsrättsliga frågor, som t ex hyresfrågor. Maria arbetar utifrån Skellefteå.

Magnus Hedenberg

Advokatfirman Hedenberg & Partner KB
Göteborg

Magnus Hedenberg arbetar med det som brukar kallas allmän affärsjuridik, med tonvikt mot hyresjuridik, fastighetsrättsliga frågor och tvister av en mängd olika slag. Genom sitt mångåriga deltagande i rådgivningspanelen har Magnus Hedenberg kommit i kontakt med det mesta som kan vara relevant för mindre företag, såsom arbetsrättsliga frågor och ett brett spektrum av frågor gällande avtal och köp. Magnus Hedenberg blev advokat 1993.”

Göran Smedberg

Cross Advokater
Stockholm

Göran Smedberg är delägare i Astra Advokater och är sedan många år specialiserad på arbetsrätt och arbetsmiljörätt. Göran biträder företag i arbetsrättsliga förhandlingar och tvister i domstol. Han håller även föreläsningar, kurser och seminarier inom arbetsrätt och arbetsmiljörätt. Astra Advokater har kontor i Stockholm, men Göran har klienter i hela landet.

Annelie Blomqvist

Advokataktiebolaget Jansson & Partners,
Helsingborg

Annelie Blomquist har bred erfarenhet och kompetens inom tvistlösning och avtalsrätt och kan hjälpa dig och företaget med de flesta frågor som rör just avtalsrätt och tvistlösning. Annelie Blomquist har även kompetens inom hyresjuridik och inom de familjerättsliga avtal och dokument som kan behöva upprättas av en företagare. Annelie Blomquist kan hjälpa er inom samtliga dessa områden. Annelie Blomquist arbetar utifrån Helsingborg men åtar sig uppdrag över hela landet.

Per Larsson

Per Larsson AB,
Sundsvall

Per Larsson är inriktad på bland annat arbetsrättsliga frågor i vid bemärkelse, avtalsjuridik, fastighetsjuridik och arvsrättsliga frågor.

Ina Gärdlund

Advokataktiebolaget Gärdlund
Norrtälje

Advokataktiebolaget Gärdlund har sitt huvudkontor i Norrtälje samt filialer i Stockholm och Järvsö. Vi jobbar främst med fastighetsrätt, affärer och allt vad som hör till detta samt den ekonomiska familjerätten.

Lasse Gärdlund

Advokataktiebolaget Gärdlund
Norrtälje

Advokataktiebolaget Gärdlund har sitt huvudkontor i Norrtälje samt filialer i Stockholm och Järvsö. Vi jobbar främst med fastighetsrätt, affärer och allt vad som hör till detta samt den ekonomiska familjerätten.

Försäkringar

Alexander Forsberg

Säkra 077-033 99 69

Försäkringsspecialist när det kommer till små och medelstora företag och kan hjälpa er med era försäkringsfrågor. Alexander och hans kollegor kan även hjälpa er med skadeförebyggande information samt hjälpa er att förstå era risker och vilka försäkringar ni har behov av.

Patent & Varumärken

Johan Engborg

Advokatfirman Nova
Stockholm

Johan Engborg arbetar brett inom affärsjuridikens hela fält med avtal, förhandlingar och ibland tvister. Johans specialitet ligger dock på kommersiell hyresrätt och immaterialrätt. Johan föredrar långsiktiga relationer och god kommunikation med sina klienter som syftar till att undvika dyrbara tvister.

Kompanjonsavtal

Jag ska snart starta upp ett företag tillsammans med en bekant. Bolaget kommer att bedrivas som ett aktiebolag och vi

Läs mer »

Turordningsreglerna i nya LAS

Det har diskuterats en hel del hur turordningsreglerna kommer se ut efter lagändringen i LAS i höst. Kan du bringa litet klarhet i detta virrvarr?

Utökad verksamhet – är den försäkrad?

Jag funderar på att förutom mitt måleri även börja med plattsättning/tätskikt, behöver jag kontakta mitt försäkringsbolag?  Svar: Det är väldigt viktigt att ange alla de verksamheter

Vart fjärde småföretag tar onödiga risker

Nästan var fjärde småföretagare saknar företagsförsäkring, något som kan bli en väldigt dyr affär om något går illa. Cirka 25 procent av alla småföretag väljer

Lojalitetsplikt och konkurrensklausul?

Vad som närmast är att betrakta som en självklarhet är att en anställd alltid är skyldig att vara lojal mot arbetsgivaren under anställningstiden (vilket även inkluderar

Hjälp min hyresvärd skall renovera huset!

Hjälp, min hyresvärd ska renovera huset !!Hyresvärden vill ibland bygga om huset som verksamheten bedrivs i, eller utföra reparationer av olika slag. En hyresvärd har

Skydda ditt företag inför bröllop

Att tänka på vad som händer vid en skilsmässa redan i samband med bröllop är ju hopplöst oromantiskt. Men det finns ända poänger med det

Att inte ärva enskild egendom

En vanlig missuppfattning är att barn (bröstarvingar) per automatik ärver egendom som deras föräldrar innehar med enskild egendom. Så är inte fallet utan även den