Amazon inte alltid billigast

Amazon

I oktober lanserades den svenska versionen av Amazon. Sajten fick snabbt kritik för dålig stavning och många fel och brister inledningsvis. Amazons signum har bland annat varit låga priser och stort sortiment. Men i en jämförelse gjord av Prisjakt som omfattade 1500 produkter visade det sig att i 7 av 10 fall är inte Amazon billigast. Dessutom saknas i många fall produkter från ledande varumärken.

– Amazon har ökat konkurrensen. Men trots detta står svenska e-handlare fortsatt stabilt. I två av tre fall är det nämligen billigare eller lika billigt att handla från en svensk butik, säger Prisjakts Nordenchef Carl Vult von Steyern.

I en ännu större jämförelse med de 2000 populäraste produkterna bland prisjakts besökare visar det sig att knappt hälften av dessa stod att finna på Amazons svenska sajt.

– Amazon verkar ha ett mindre utbud i Sverige jämfört med många andra av deras marknader. Du kan i dagsläget varken hitta en QLED-TV eller Husqvarna robotgräsklippare på deras svenska sida, trots deras popularitet inom respektive segment, säger Carl Vult von Steyern.

Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr