Misstroende mot Löfven

Stefan_Löfven Regeringskris

Under torsdagen initierade Vänsterpartiet ett misstroende mot regeringen och Stefan Löfven som statsminister till följd av de senaste dagarnas bråk om fri hyressättning på nybyggnation av hyresrätter. Snabbt följde Sverigedemokraterna detta och begärde en misstroendeomröstning i riksdagen och även Moderaterna och Kristdemokraterna slöt upp bakom de både ytterfalangerna i riksdagen. Talmannen har kalla riksdagen till misstroende omröstning på måndag kl. 10.00.

Vad innebär det här?

Om regeringen saknar förtroende i riksdagen har Stefan Löfven alternativen, att utlysa extraval i höst, eller att förhandla med hyresgästföreningen och fastighetsägarna om en lösning som båda parter kan acceptera. Denna lösning kan komma att sockras på liknande sätt som LAS uppgörelsens utbildningsstöd med pengar från statskassan som på ett eller annat sätt bidrar till ett accelererat byggande av hyresrätter.

Vad innebär ett nyval för företagen?

En regeringskris och ett icke planerat extra val skapar oro och turbulens i samhället och i kombination med coronakrisen som fortsatt kommer prägla världen, finns det risk att ekonomin bromsas upp och alla reformfrågor som syftar till att utveckla samhället sätts på paus vilket sällan är bra. Å andra sidan så anser anhängare av en anna politik än den som regerar nu vore bra för Sverige och ju fortare den får verkan desto bättre. Slutsatsen blir ofta att det blir sämre innan det blir bättre i ett läge som detta.

CC-BY-2.0 Bengt Nyman 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr