Vi vill stärka småföretagares trygghet 

Mats och Staffan

Företagarförbundet och Max Matthiessen inleder ett samarbete och presenterar en unik lösning för att hjälpa Sveriges hundratusentals småföretagare att få en tryggare pension.

Max Matthiessen och Företagarförbundet satsar tillsammans på att göra Sveriges företagare tryggare. Genom en enkel tjänstepensionslösning anpassad för just småföretagare och deras situation vill vi förhindra att hundratusentals småföretagare står utan tjänstepension. 

Nästan var tredje småföretagare sparar inte till tjänstepension

I en undersökning gjord av Företagarförbundet i januari 2022 visade det sig att tre av tio småföretagare inte alls sparade till tjänstepension. 

Eftersom deras framtida pension bygger till cirka hälften på den statliga pensionen och andra hälften på tjänstepension riskerar således över 100 000 småföretagare att få en rejält svår pensionstid när det är dags. 

  • Rapporten visade att över 100 000 småföretagare går en väldigt otrygg framtid till mötes när det är pensionsdags, det var vi bara tvungna att försöka göra något åt, säger Mats Assarsson, Ordförande för Företagarförbundet

Det ska vara enkelt att skapa sin trygghet
Max Matthiessens anpassade tjänstepensionslösning för småföretagare är enkel att förstå och kan tecknas tryggt. Under hösten kommer Max Matthiessen att kontakta alla Företagarförbundets medlemmar för att ge råd om hur de kan trygga sin framtida försörjning både vid sjukdom och vid pensionering.

  • ”Vår lösning ska ses som ett första steg mot en trygg pension och efterhand kan man bygga på den med sparande för att till slut kunna sätta guldkant på tillvaron när man blir pensionär”, säger Staffan Husell Max Matthiessen
  • ”Vi ser fram emot att inleda detta samarbete och jobba för att öka den finansiella tryggheten för småföretagare.”, säger Philip Nygårdh, Max Matthiessen.

Om Max MatthiessenMax Matthiessen ger dig de bästa lösningarna inom pension och försäkringar. I 130 år har Max Matthiessen hjälpt företag och privatpersoner att fatta välgrundade beslut om pensioner, försäkringar och placeringar. Genom upphandling, analys och rådgivning skapar vi marknadens främsta spar- och försäkringslösningar. Vi samarbetar med ett stort antal försäkringsbolag och finansiella institut – allt för att skapa en lösning som passar dig och ditt företag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr