Företagen är elchockade

Risky

Läget är akut för många svenska företag och nu måste Magdalena Andersson (S) och Ulf Kristersson (M) agera omedelbart, kräver Henrik Westman på DI:s ledarsida.

”Regeringsbildningen får inte fördröja stödet mer än nödvändigt. Den sittande regeringen kan tillsammans med oppositionen agera innan riksdagen öppnar den 26 september. Regeringsformens intention är att Sverige aldrig ska stå utan en regering och att även en övergångsregering ska kunna fatta beslut i akuta ärenden. Att överbrygga elchocken är akut”, skriver Henrik Westman.

Företag stänger ner i perioder då elpriset är för högt.
Henrik Westman skriver:
”Att företagen tvingas agera på det sättet är förödande – för ägare, anställda och orter. Små och medelstora företagen är ryggraden i ekonomin. Det finns 910 000 privata företag i Sverige, enligt Ekonomifakta. Bara 936 stycken, eller 0,1 procent, klassas som storbolag. Resten är små eller medelstora. Av alla anställda i den privata sektorn jobbar 46 procent i ett företag med färre än 50 anställda. Fyra av fem nya jobb skapas i sådana företag. De mindre företagen står för nästan 60 procent av näringslivets bidrag till Sveriges BNP. ”

Läs ledaren här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr