Skatter som kan ändras med ny regering

skatteverket

I och med det regeringsskifte som väntas finns det anledning att spekulera i vilka skattejusteringar som kan bli aktuella om en högerregering med Moderaterna i spetsen blir verklighet. Dagens industri hade en sammanställning som vi har sammanfattat kort nedan.

ISK sparande

Moderaterna, Liberalerna och SD önskar sänka skatten från 1 procent till 0,75 procent (plus statslåneräntan). KD är emot men då en majoritet önskar se ISK skatten sänkt finns det anledning att tro att denna sänkning är att vänta.

Sänkt skatt för fåmansbolagen

Flera av partierna vill se sänkt skatt för fåmansbolag, men inga konkreta förslag har presenterats ännu.

Energiskatt

Alla fyra partierna på höger sidan är eniga i att energiskatten bör sänkas. Partierna vill även sänka kravet på reduktionsplikten, som bestämmer hur mycket biodrivmedel som idag måste blandas in i diesel och bensin. En åtgärd som förväntas leda till minskade kostnader för drivmedel.

Skatt på inkomster

De fyra samarbetspartierna har deklarerat att de är för sänkt skatt på låga inkomster. Moderaterna vill förstärka jobbskatteavdraget.
Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna anser att brytpunkten för statlig skatt bör höjas, det gör dock inte Sverige demokraterna.

Läs mer på svd.se här

Läs mer på DI.se här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr