Vi summerar ett framgångsrikt år och blickar fram mot valåret 2018

2017-06-08  HELSINGBORG
Mats Assarsson ,ordförande FÖRETAGAREFÖRBUNDET
FOTO:STEFAN LINDBLOM/HBG-BILD
bild för fri publicering !

En dryg vecka kvar till jul och det är dags att summera 2017 och samtidigt blicka framåt. Företagarförbundet Fria Företagare kan se tillbaka på ett framgångsrikt år då vi fått fler medlemmar samt, ännu viktigare, att vi i flera frågor bidragit till att påverka politiska beslut som underlättar för småföretagare.

Under året har exempelvis regeringen dragit tillbaka förslaget om försämringar i 3:12-reglerna efter att Företagarförbundet Fria Företagare – och de flesta andra remissinstanser – sågat förslaget.

Även förslaget om kilometerskatt för tung trafik, som skulle ha drabbat inte minst åkerier och andra företag i glesbygd, drogs tillbaka. Nyligen avslöjades dock att regeringen fortsätter att utreda kilometerskatt för både personbilar och lastbilar.

Vi håller alltså ögonen även på de två frågorna ovan, risken är stor att de dyker upp på bordet igen om något år.

Under året har vi arbetat med turordningsreglerna som vi vill se ersättas av Trygghetsregler. I många fall är gamla regler inte anpassade till dagens arbetsmarknad eller skrivna för större företag utan en tanke på att det ser helt annorlunda ut för småföretagare.

Nästa år är det valår och vi kommer att jobba med de frågor som ni medlemmar i en enkät lyft fram som särskilt viktiga: sjuklöneansvaret, problem att hitta rätt personal, en företagarvänlig regering och straffbeskattning av privata sjukvårdsförsäkringar.

Nu återstår drygt två veckor av 2017 och jag hoppas att du har möjlighet att vara ledig under jul- och nyårshelgerna och ladda batterierna inför 2018.

Bästa småföretagarhälsningar

Mats Assarsson
Ordförande Företagarförbundet Fria Företagare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr