Utnytta rehabiliteringsstödet och anpassa hemarbetsplatser nu i Pandemintider

Försäkringskassan utbetalar ett Rehabiliteringsstöd på 10 000 kr per medarbetare som företagen skall kunna använda för att förebygga och förkorta sjukfall bland de anställda.

Få företag har dock använt stödet visar siffror från Försäkringskassan som under 2019 endast betalade ut en fjärdedel av de anslagna pengarna.

Många företag verkar saknar kunskap om att stödet finns och hur det skall användas, säger Petra Lindh Sandung vd för Företagshälsan PE3 i Borås till Sveriges radio

Stödet kan användas för att ta fram den numera obligatoriska planen för återgång i arbete. Det kan också användas för att fysisk och ergonomiskt anpassa arbetsplatsen för att undvika belastningsskador. Det kan även användas för att hantera stress och psykiska problem i form av samtalsterapi eller liknande.

Möjligheten att använda stödet för att anpassa arbetsplatser hemma i tider då många är hemförlovade på grund av Pandemin skulle förbättra ergonomi för tusentals personer som sitter vid köksbord och soffbord och arbetar nu med risk för få rygg och nackbesvär.

Läs mer och lyssna på radioinslaget på SR här

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Lämna ett svar