Utnytta rehabiliteringsstödet och anpassa hemarbetsplatser nu i Pandemintider

Side profile young man working on computer sitting at desk isolated on gray wall office background. Long monotonous tiresome working hours life concept

Försäkringskassan utbetalar ett Rehabiliteringsstöd på 10 000 kr per medarbetare som företagen skall kunna använda för att förebygga och förkorta sjukfall bland de anställda.

Få företag har dock använt stödet visar siffror från Försäkringskassan som under 2019 endast betalade ut en fjärdedel av de anslagna pengarna.

Många företag verkar saknar kunskap om att stödet finns och hur det skall användas, säger Petra Lindh Sandung vd för Företagshälsan PE3 i Borås till Sveriges radio

Stödet kan användas för att ta fram den numera obligatoriska planen för återgång i arbete. Det kan också användas för att fysisk och ergonomiskt anpassa arbetsplatsen för att undvika belastningsskador. Det kan även användas för att hantera stress och psykiska problem i form av samtalsterapi eller liknande.

Möjligheten att använda stödet för att anpassa arbetsplatser hemma i tider då många är hemförlovade på grund av Pandemin skulle förbättra ergonomi för tusentals personer som sitter vid köksbord och soffbord och arbetar nu med risk för få rygg och nackbesvär.

Läs mer och lyssna på radioinslaget på SR här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr