Arbete pågår för att stötta de egenföretagarna med enskild firma

Riksdagen gav redan den 17 juni regeringen i uppdrag att ta fram någon form av krisstöd för småföretagarna med enskild firma. Men semestermånaden juli har ägnats åt annat för ännu har inget förslag kommit från finansministern eller näringsministern.

Uppdraget från riksdagen var inte specifikt utan generellt ett uppdrag om att stötta många av de hårdast utsatt företagarna i Coronapandemin. Det skulle kenna handla om att lönen får räknas in som en fast kostnad i omställningsstödet, men eftersom ansökningstiden för detta löper ut 31 augusti är det snart försent för den möjligheten. Det skulle också kunna handla om rätt att ta ut A-kassa på deltid, som även Företagarförbundet föreslagit vid ett flertal tillfällen sedan i april.

Under onsdagen den 5 augusti lämnade Magdalena Anderson dock ett litet besked om att arbetet med ett stöd för de enskilda firmorna pågick.

Elisabeth Svantesson, ekonomisk talesperson för moderaterna var inte imponerad i sin kommentar till Dagens Industri:

”Jag har varit otroligt provocerad över att finansministern och andra har varit på semester i så många veckor när man upplever den värsta ekonomiska krisen sedan andra världskriget”, säger hon. 

För många enskilda firmor ger onsdagens besked ändå lite hopp i tillvaron, även om senfärdigheten hos regeringen är häpndadsväckande säger Mathias Rebane, näringspolitisk talesperson på Företagarförbundet.

Läs mer på dagens industri här

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Lämna ett svar