Trygghetspaketet – en nyhet för alla medlemmar i samarbete med Säkra

Rebecca Edman_liggande

Alla företag behöver en företagsförsäkring. Företagarförbundet har därför tillsammans med Säkra tagit fram en försäkring som är enkel, trygg och prisvärd.

– Vårt fokus har varit att förenkla för medlemmarna och samtidigt skapa en produkt som ger stor trygghet. Vi är själv uppvuxna i småföretag bland entreprenörer och vet hur svårt det är att både hinna med allt och samtidigt ha koll på allt. I försäkringsdjungeln vill vi vara era expertguider, säger Rebecca Edman, försäkringsförmedlare på Säkra.

En företagsförsäkring är något av det allra första som ett nystartat företag behöver skaffa. Säkra har försökt att göra det så enkelt så möjligt.

– Vi har exempelvis valt att ta bort kravet på försäkringsställe. Det innebär att de medlemmar som väljer att teckna medlemsförsäkringen får bedriva verksamhet var som helst i Sverige och behöver inte ange när man byter lokal, hyr ett förråd och liknande, säger Rebecca.

Försäkringsbolag har också en tendens att ha mycket information i ”det finstilta”. Säkra har förhandlat bort mycket av detta samt jobbar mycket med att ha tydlig information i sina försäkringsbrev så att man ska slippa leta i villkoren, vilket underlättar för medlemmen.

– Vi har även utvecklat en helt ny produkt som är anpassad för företagare med 1-2 anställda. Den produkten har ett anpassat skydd för de anställda där det ingår bland annat olycksfall och sjukavbrott, berättar Rebecca.

Som småföretagare erbjuds man ofta försäkringar från många olika håll, exempelvis när man köper datorer och maskiner eller resor. Hur långt räcker företagsförsäkringen och när behöver man komplettera?

– När man köper saker till företaget så ingår dessa oftast i företagsförsäkringen, man bör dock ringa sitt försäkringsbolag om man investerar i dyrare maskiner. Vi har i vår lösning också lagt in skydd för leasad/ lånad och hyrd egendom vilket är vanligt att man annars missar. Däremot är det viktigt att skilja på privat och företagets egendom. Fråga oss gärna när ni är osäkra. Det är kostsamt och onödigt att vara dubbelförsäkrad.

Vad bör småföretagare tänka på när det gäller företagets försäkringar?

– Prata med någon som kan försäkring och som hjälper dig att teckna rätt försäkringsskydd. Tänk på att alla försäkringsbolag har olika krav på skyddsklasser och vilka försäkringsställen som ska anges. Är du medlem så teckna organisationens försäkring. Den är garanterat riktigt bred och till bra pris. Se till att ange rätt årsomsättning för att undvika underförsäkring, säger Rebecca Edman.

Försäkringen som Säkra tagit fram för Företagarförbundets medlemmar är anpassad för att företaget ska kunna växa.

– Vi håller koll på och för en dialog med försäkringstagaren när vi känner att grundskyddet kanske inte räcker till.

Vilka är ni som jobbar på Säkra?

– Vi är rådgivare som är experter på medlemsförsäkringar. Vi hjälper medlemmar att teckna rätt skydd och förhandlar med försäkringsbolaget åt er. De produkter som vi förhandlar fram är riktigt förmånliga och anpassade till småföretag. Medlemmarna ska aldrig tveka att kontakta oss vare sig de har enklare frågor eller vill ha hjälp att teckna försäkring, säger Rebecca Edman

Läs mer om Företagarförbundets försäkringar här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr