Småföretagarna – det hårt arbetande folket!

Young businessman working in the office

Över hälften av småföretagarna arbetar nästan varje dag under sin sommarsemester.

I vår undersökning om medlemmarnas semestervanor framgår det att 52 procent av småföretagarna arbetar lite nästan varje dag eller varje dag även under sin ”semester” Endast 22 procent anser att de kan vara hellediga under sin sommarsemester. 57 procent säger att de har två veckor eller mindre semester under sommaren. endast 15 procent anger att de tar fyra veckor ledigt.

18 procent av de tillfrågade håller aldrig semester, varken på sommaren eller resten av året. 56 procent håller huvuddelen av semestern under sommaren och 25 procent måste hålla den på andra tider på året då sommaren är högsäsong för deras verksamhet.

Det främsta skälet till att man inte anser sig kunna hålla semester på sommaren är att det inte funkar med tillfällig sommarpersonal i företaget. 23 procent tycker att det är svårt, eller att det inte går att hitta sommarpersonal. Endast fem procent anser att det är lätt att hitta sommarpersonal.

Vi måste ”matcha” alla arbetslösa mycket bättre gentemot den stora grupp av småföretagare som idag arbetar under sommaren för att de inte kan finna sommarpersonal. Om vi börjar jobba med det nu så kan vi sysselsätta fler redan nästa sommar, säger Mats Assarsson, ordförande i Företagarförbundet Fria Företagare.

Läs pressmeddelandet
Länk till undersökningen

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr