Småföretagarna betygsätter vårbudgeten: Tre kronor av fem möjliga

[one_half]

Vårbudgeten innehåller bra reformer för landets alla arbetstagare. Men FöretagarFörbundets medlemmar är besvikna på att de inte ges fler möjligheter att bidra till full sysselsättning. Budgeten skulle ha presenterat fler reformer för att stärka villkoren för de som efterfrågar arbetskraften. Skattelättnader för utgifter för forskning och utveckling är bra men mycket viktigt är också skattelättnader för att lyckas ta sitt nästa utvecklingssteg. Förbättringar inom 3:12-regelverket och sänkt restaurangmoms välkomnas med öppna armar.

– Forskning och utveckling är viktigt för ett konkurrenskraftigt Sverige, men det är ingenting som gör att vi får fler i arbete här och nu. Småföretagarnas enskilt högsta önskan är en sänkt arbetsgivaravgift och därefter ett slopat sjuklöneansvar. Om de förslagen funnits med i budgeten, skulle det skapa jobb redan i eftermiddag. Men regeringen lyssnar inte på det örat, säger Camilla Littorin, förbundssekreterare på FöretagarFörbundet.

Regeringen vill också se över de krångliga 3:12-reglerna.

– Detta är en välkommen reform. Sveriges företagare behöver flexiblare möjligheter att bygga upp ett personligt ekonomiskt skydd för att möta företagarriskerna och öka incitamentet att driva framgångsrika växande företag. Det som gynnar småföretagen gynnar Sverige. Idag stoppar 3:12 reglerna småföretagare att ta avkastningen som aktieutdelning vilket gör det mer fördelaktigt att investera i noterade börsbolag än att satsa pengar i sitt eget företag. Det är upp-och-ned-vända världen.

[/one_half]

[one_half_last]

Regeringen vill också se över villkoren för landets enskilda näringsidkare i syfte att göra det lönsammare att driva företag.

– Toppen att man äntligen ser värdet i egenföretagarna! Det är de värda, de står för 15 procent av förädlingsvärdet i BNP.

FöretagarFörbundet har länge drivit frågan om sänkt restaurangmoms och gläds nu med sina medlemmar inom restaurang- och cateringbranschen.

– Tusentals småföretagare kommer att jubla om det blir en halvering av momsen. Vi har jobbat hårt för att restaurangmomsen ska halveras och förslaget är ett steg i rätt riktning för fler jobb. Inte minst för ungdomar, avslutar Camilla Littorin.

För mer information

Camilla Littorin, Förbundssekreterare FöretagarFörbundet
Tel: 070-553 66 70
E-post: camilla.littorin@ff.se

[/one_half_last]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr