Sänkt restaurangmoms kan bli verklighet redan vid årsskiftet. Alliansens fyra partiledare skriver i DN Debatt (12 april) att den starka återhämtningen i svensk ekonomi har skapat förutsättningar att redan tidigt under mandatperioden genomföra centrala delar av valmanifestet varav en sänkning av momsen på restaurang- och cateringtjänster är en av reformerna.

FöretagarFörbundet, som organiserar 30 000 småföretagare, är mycket positiva för beskedet.

– Vi har jobbat hårt för att restaurangmomsen ska halveras och förslaget är ett steg i rätt riktning för fler jobb, säger Camilla Littorin, förbundssekreterare på FöretagarFörbundet.

Syftet är att sänka trösklarna in på arbetsmarknaden, öka arbetsutbudet samt främja fler och växande företag.

– En sänkning har stor betydelse inte minst för ungdomar eftersom många får sitt första jobb i restaurangnäringen, säger Camilla Littorin.

För mer information

Camilla Littorin, Förbundssekreterare FöretagarFörbundet Tel: 070-553 66 70 e-post: camilla.littorin@ff.se

Mats Eriksson, Mats Eriksson Catering, småföretagare och  styrelseledamot i FöretagarFörbundet Tel 070-496 00 97 e-post: gott@mecatering.se

N

Mycket förmånligt

Ett medlemskap späckat med småföretagaranpassade medlemstjänster och förmåner. Din egen inköpsavdelning, rådgivning, försäkringspaket och mycket mer.

N

Småföretagen är bra för Sverige

De allra flesta jobben och tillväxten skapas här. Vi driver opinion för att göra det bättre, enklare och tryggare för dem att utvecklas. Bra för småföretagen, bra för Sverige!

N

Av småföretagare, för småföretagare!

Vi fokuserar på de allra minsta företagen, soloföretagare och de med upp till tio anställda. Vi är själva småföretagare och vet hur verkligheten ser ut.