Småföretag slipper moms från 1 januari 2025

Swedish kronor bills stacks background. Computer generated 3D ph

Regeringen föreslår att fler småföretag ska slippa momsredovisning, från och med den 1 januari 2025. Det innebär att småföretagare under en omsättningsgräns på 120.000 kr kan komma att välja om de vill redovisa moms eller inte.

Omsättningsgränsen för moms ska höjas från 80 000 till 120 000 kronor per år från den 1 januari 2025, det föreslår nu regeringen. Det innebär att om ditt företag omsätter högst 120 000 kronor kan du välja om du vill redovisa moms eller inte. Väljer du att bli momsbefriad tar du inte ut någon moms på din försäljning och behöver inte lämna några momsdeklarationer eller periodiska sammanställningar. Företag som är undantagna från momsplikt ska också få utfärda förenklad faktura.

– Sverige är ett stolt företagarland och små och stora företag och tillväxt är vad som en gång gjort Sverige rikt. Att underlätta för företag att växa är därför helt avgörande för att få upp den låga tillväxten. En åtgärd är att färre företag ska behöva redovisa moms, säger finansminister Elisabeth Svantesson.

Momsfritt i hela EU

Svenska företag kan tillämpa omsättningsgränsen i andra EU-länder, vilket ytterligare underlättar för småföretagare med internationella kunder. Mindre administration och mer tid till att utveckla verksamheten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr