Nytt förslag om förenklade och förbättra de 3:12 regler

3_12 regler Svantesson Linda Haggren

Regeringen tog emot utredningen under måndagen från Justitierådet Linda Haggren som under 2 år arbetat fram ett förslag på förenkling och förbättring av 3:12 reglerna. Enligt utredaren minskas administrationen med ungefär en tredjedel i och med förslaget.

3:12 reglerna omfattar 400 000 småföretagare med över 1,6 miljoner anställda. Elisabeth Svantesson säger på presskonferensen i samband med överlämnandet av utredningen att det är en av regeringens prioriteringar att stimulera entreprenörskap eftersom det gör Sverige och svenskarna rikare. Elisabeth Svantesson säger att 8 av 10 är vinnare med förslaget och utredaren menar att för de flesta så blir det än 15 procents förbättring för det lågbeskattade uttaget, med andra ord om du kunde ta ut 100.000 kr till 20 procent skatt tidigare så kan de flesta om förslaget genomförs ta ut 115.000 till låg beskattning, 20 procent

Reglerna föreslås träda i kraft 1 januari 2026, men först väntar en remissrunda där många organisationer och myndigheter skall lämna synpunkter på förslaget.

Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr