Senfärdigheten hos regeringen kritiseras av Unionen

Broken piggy bank with money on table against dark background

Förbundsordförande för Unionen Martin Linder underkänner regeringen hantering av elprisstödet. Dels att företagen inte ens fått besked på när och om pengarna kommer vilket såklart drabbar både företag och anställd som många kommer att bli av med jobbet till följd av regeringens senfärdighet.

Att det därtill inte blir stöd för varken företag eller hushåll i elprisområde 1 och 2 är i Martins ögon lika illa. Att stödet nu försenas av regeltekniska detaljer menar Martin att den förra och nuvarande regeringen borde ha kunnat sköta snabbare. Nu riskerar ekonomin att mattas av ytterligare och jobb förloras.

Som många andra organisationer var Unionen ut tidigt, i början av oktober uppmanades politikerna att snabbt ge besked om hur elstödet skulle utformas, och att pengarna behövde betalas ut innan årsskiftet. Det för att undvika en situation där i grunden livskraftiga företag drabbas av en kostnadschock de inte kan hantera.

I Unionens klubbundersökning – branschbarometern säger hela 42 procent att höga elpriser och tillgång på el nu hämmar deras möjligheter till tillväxt.

Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr