(S) kramar småföretagarna – men tar lika mycket som de ger

[one_half]

FöretagarFörbundet ser mycket positivt på den föreslagna sänkningen av arbetsgivaravgifterna. Samtidigt vill socialdemokraterna förändra förmånsrätten på ett sätt som försämrar småföretagarnas möjlighet att söka banklån.

Alla älskar småföretagarna. Så även Socialdemokraterna. När partiet i dag släppte sitt alternativ till Alliansregeringens budget var satsningarna på de minsta företagen oväntat stora. FöretagarFörbundet välkomnar särskilt förslaget om en generell sänkning av arbetsgivaravgifterna tillsammans med en ytterligare sänkning av arbetsgivaravgifterna för mindre företag.

Samtidigt driver Socialdemokraterna fortfarande frågan om försämrad förmånsrätt för banker, vilket strider mot partiets nyfunna småföretagarlinje:

– Den motion som nyligen lades fram av (s) gör det omöjligt för småföretagare att använda hela företagsvärdet som säkerhet för ett banklån. Det är oansvarigt att driva den linjen, speciellt nu när finanskrisen gör det ännu svårare för små företag att få kredit. Landets småföretagare behöver 100 procent av sina säkerheter – inte 55 procent som (s) föreslår. Skillnaden däremellan drabbar ofta familjeekonomin. Vi behöver fler småföretagare som bär upp detta land, inte färre, säger Per Lidström, ordförande för FöretagarFörbundet.

Dessutom vill (s) avskaffa de hushållsnära tjänsterna, vilket slår hårt mot en bransch som redan i dag är väldigt konkurrensutsatt – inte minst av det stora utbudet med svarta tjänster.

Totalt sett ställer sig ändå FöretagarFörbundet positivt till de föreslagna förändringarna i Socialdemokraternas budget.

[/one_half]

[one_half_last]

– Äntligen ser Socialdemokraterna landets småföretagare. Vi hoppas verkligen att dessa skattesänkningar är startskottet för ett nytt synsätt på skatter och företagande hos oppositionen, säger förbundssekreterare Camilla Littorin.

Även Miljöpartiet har i dag släppt en skuggbudget där man i stora drag går på samma linje som (s) när det gäller småföretagarfrågorna, även om partiet förespråkar ännu kraftigare sänkningar av arbetsgivaravgifterna.

FöretagarFörbundet släpper i dag en ny kortrapport, där samtliga förslag betygsätts ur ett småföretagarperspektiv med förbundets egen symbol kronan. Rapporten kan läsas i sin helhet på hemsidan, https://ff.se/, under Press & Material.

För mer information:

Camilla Littorin
Förbundssekreterare, FöretagarFörbundet
Tel: 070-553 66 70

Per Lidström
Ordförande, FöretagarFörbundet
Tel: 070-372 08 40

FöretagarFörbundet organiserar företagare över hela landet och har i dag över 34 500 medlemmar. Aktiva småföretagare leder FöretagarFörbundet, som arbetar för att förbättra villkoren och förutsättningarna för att starta, äga, driva och utveckla företag, företrädesvis småföretag. Att skapa opinion om och ökad förståelse för företagandets och entreprenörskapets roll i samhällsutvecklingen ingår också i verksamheten. För mer information se https://ff.se/

[/one_half_last]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr