Över 4 500 nya medlemmar på ett år

[one_half]

Sveriges snabbast växande småföretagarförbund

FöretagarFörbundet, som imorgon lördag håller årsstämma i Helsingborg, växer så det knakar. Bara sedan förra stämman har förbundet ökat med 15 procent och har nu 34 531 medlemmar. Ett kvitto på att förbundet driver småföretagarens viktigaste frågor.

– Vi fokuserar på de minsta företagen med 0-9 anställda. Det är viktigt att dessa har någon som för deras talan. Dessa småföretag utgör i dag majoriteten av svenska företag och de känner sällan igen sig i debatten kring storbolagen, säger Per Lidström, ordförande.

Under det gångna året har FöretagarFörbundet drivit frågor som sänkt arbetsgivaravgift, införande av speciella småbolagsregler samt en förändring av trygghetssystemet. I flera frågor har förbundet fått gehör. En sådan är den så kallade Förmånsrätten som efter många års påtryckning nu ska återställas till 100 procent.

– Vår uppgift är att se till att politiker och andra opinionsbildare alltid har småföretagarfokus. Många vill förknippas med den hårt arbetande småföretagaren, men det gäller att också genomföra konkreta förbättringar för denna grupp, säger Camilla Littorin, förbundssekreterare.

[/one_half]

[one_half_last]

I samband med stämman lanserar FöretagarFörbundet sin betygsskala ”kronan” som ska sätta betyg på olika politiska förslag och beslut – allt ur småföretagarens vinkel.

På stämman kommer också socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson att tala om Alliansens politik för tryggare företagare. Dessutom presenterar FöretagarFörbundet en ny undersökning om småföretagarnas syn på trygghetssystemet.

– Undersökningen visar att väldigt få småföretagare utnyttjar trygghetssystemet. Endast några få procent under förra året tog ut ersättning för egen eller barns sjukdom (ca vardera åtta procent). Knappt någon tog ut arbetslöshetsersättning. Idag betalar småföretagarna för något som de aldrig har möjlighet att nyttja.

[/one_half_last]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr