Omställningsstöd förlängs till siste september

SONY DSC

Omställningsstödet kommer att förlängas till och med september 2021 enligt uppgifter från regeringen den 11 maj. Förlängningen kommer att omfatta både det ordinarie omställningsstödet och det förstärkta.

Det ordinarie omställningsstödet förlängs med månaderna juli, augusti och september. Det innebär att företag som tappar en stor del av sin omsättning under den här perioden fortsatt kan få ekonomiskt stöd från staten för att täcka vissa fasta kostnader. Sedan tidigare har regeringen meddelat att stödet förlängs till och med juni, men nu läggs alltså ytterligare tre månader till.

Även det förstärkta omställningsstödet till vissa särskilt drabbade företag kommer att förlängas till och med september, vilket innebär att fem nya månader läggs till jämfört med regeringens tidigare besked. Det förstärkta omställningsstödet har ett högre takbelopp jämfört med det ordinarie stödet. En förutsättning för att få det förstärkta stödet är dock att en stor del av företagets minskade omsättning kan kopplas till vissa utpekade restriktioner. Det handlar exempelvis om förbudet mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med ett visst antal deltagare.

Innan formellt beslut måste EU-kommissionen godkänna stöden, eftersom de räknas som statsstöd.

Läs mer på regeringens hemsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr