Ökad framtidstro bland småföretagare: Fler kommer att anställa

[one_half]

Sveriges småföretagare ser allt ljusare på tillvaron. Många tror att lönsamheten ökar och tre av tio uppger att de kommer att nyanställa under 2010. Dessutom får Alliansregeringen det högsta betyget på tre år. Men även Miljöpartiet har ökat sitt förtroende bland småföretagen, främst bland nyetablerade företagare.

Det framkommer i FöretagarFörbundets årliga vårundersökning där förbundet tar tempen på Småföretagarsverige.

– Vi ser en stor skillnad i framtidstro i dag jämfört med för ett år sedan. Nu vill många satsa och nästan häften tror på en starkare lönsamhet. Att flera kan tänka sig att anställa är ytterligare ett bevis på att många jobb skapas hos just småföretagen, säger Camilla Littorin, förbundssekreterare på FöretagarFörbundet.

För två år sedan nådde små­företagarnas förtroende för Alliansen absoluta bottennivåer. Sedan dess har förtroendet sakta ökat och är nu uppe i nästan samma nivå som ett halvår efter valet. De viktigaste åtgärderna som har genomförts, enligt småföretagen, är RUT/ROT, förändringar i Trygghetssystemet, den kommande sänkningen av egenavgifterna samt att det blivit hårdare regler kring osund konkurrens vid offentlig upphandling.

[/one_half]

[one_half_last]

– Småföretagen har sett konkreta förbättringar och det premieras. När det gäller förtroendet för de Rödgröna så är det Miljöpartiet som har gått framåt, forstätter Camilla Littorin.

De partier som vill ha Sveriges nästan 900 000 småföretagare på sin sida i höstens val måste enligt undersökningen sänka arbetsgivaravgifterna. Det är den absolut viktigaste åtgärden för att småföretagare ska våga anställa ännu fler. En förändring av sjuklöneansvaret och en modernisering av LAS står också högt på småföretagarnas agenda.

Undersökningen hittar du här.

Fakta om undersökningen

Undersökningen genomfördes bland FöretagarFörbundets medlemmar den 22 till 29 mars 2010 av Hero Kommunikation. Totalt 1 588 företagare svarade på frågor via webben. En kortare rapport finns på www.ff.se.

För mer information

Camilla Littorin, Förbundssekreterare FöretagarFörbundet
Tel: 070-553 66 70
e-post: camilla.littorin@ff.se

[/one_half_last]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr