Nu är det dags att välja småföretagen!

Ge hundratusentals småföretagare de bästa förutsättningarna att driva och utveckla sina verksamheter. Det är nyckeln till fler jobb, högre välfärd och en bättre skola, menar företagarförbundet Fria Företagare. Deras medlemmar efterlyser tre saker från politikerna efter valet: avskaffat sjuklöneansvar, sänkta arbetsgivaravgifter och en moderniserad arbetsrätt.

 

Nu är det bara några dagar kvar till valdagen, söndagen den 14 september.
Har du bestämt dig för hur du ska rösta? Fria Företagares medlemmar och tusentals andra småföretagare runt om i landet har, i enkäter under de senaste åren, gång på gång har lyft fram det som de tycker är allra viktigast att våra politiker tar tag i:

– Avskaffat sjuklöneansvar
– Sänkta arbetsgivaravgifter
– Moderniserad arbetsrätt

Småföretagen (de som har 49 eller färre anställda) är Sveriges största arbetsgivare i den privata sektorn och ca 80 procent av alla nya jobb i landet skapas sedan drygt 20 år tillbaka i dessa småföretag. Genom att minska trösklarna för dessa att växa skulle tiotusentals nya jobb kunna skapas.

– Jag hoppas verkligen att politikerna, oavsett vilka som kommer till makten efter valet, inser att det som är bra för småföretagen också är bra för Sverige. Det är något som lätt glöms bort i den politiska debatten. Det måste vara enkelt och lönsamt att äga, starta och driva företag i Sverige. Så att både nya entreprenörer tillsammans med alla de hundratusentals befintliga småföretagare får bästa förutsättningar att utveckla sina verksamheter. Det är nyckeln till fler jobb, högre välfärd och en bättre skola, inget annat, säger företagarförbundet Fria Företagares ordförande Mats Assarsson

– För att locka människor att bli småföretagare och få de befintliga att växa så krävs att dessa frågor kommer högre upp på agendan. Annars är det lätt hänt att den enda debatt kring näringspolitik som hörs är frågan om företag i välfärdssektorn ska få lov att gå med vinst. Det viktigaste Du kan göra är att gå och rösta den 14 september.

Vid frågor kontakta gärna
Mats Assarsson, Förbundsordförande Fria Företagare
mats.assarsson@ff.se
www.ff.se

Företagarförbundet Fria Företagare är en ideell organisation som sedan 1951 arbetar för att göra det bättre, enklare och tryggare att starta, driva samt utveckla företag med fokus på de allra minsta företagen, de med upp till 10 anställda. Med medlemmar över hela landet är vi är en stark maktfaktor i Sverige. Att skapa opinion om och öka förståelsen för småföretagarens roll samt betydelse i samhällsutvecklingen och för tillväxten är kärnan i vår verksamhet. Därutöver levererar vi kvalificerade förmåner och tjänster till våra medlemmar. Vårt arbete har gett synbara resultat. 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr