Artikel i Dagens Industri idag baserad på en undersökning av Fria Företagare och Visma.

Landets mest nöjda småföretagare bor i Värmland. Och äldre verkar må bättre av att vara företagare än yngre. Det visar en undersökning. Förbundet Fria Företagare har tillsammans med företaget Visma undersökt småföretagares villkor och attityder i olika branscher över hela landet. Att få arbeta med sitt intresse, att styra över sin egen tid samt att vara sin egen chef är de viktigaste drivkrafterna för eget företagande enligt studien.

Företagare inom branscherna redovisning, vård och omsorg ligger högst i upplevd livskvalitet. Lägst hamnar företagare inom kultur, nöje och fritid. Mest nöjda är småföretagarna i Värmland. Länet stoltserar med att 93 procent av företagarna är nöjda. Minst nöjda är de i Kronoberg, Sörmland och på Gotland. ”Det kanske har något med den värmländska mentaliteten att göra, att allting ordnar sig”, förklarar Niklas Karlsson, ägare till företaget Maskintillbehör i Grums.

Läs hela artikeln här

N

Mycket förmånligt

Ett medlemskap späckat med småföretagaranpassade medlemstjänster och förmåner. Din egen inköpsavdelning, rådgivning, försäkringspaket och mycket mer.

N

Småföretagen är bra för Sverige

De allra flesta jobben och tillväxten skapas här. Vi driver opinion för att göra det bättre, enklare och tryggare för dem att utvecklas. Bra för småföretagen, bra för Sverige!

N

Av småföretagare, för småföretagare!

Vi fokuserar på de allra minsta företagen, soloföretagare och de med upp till tio anställda. Vi är själva småföretagare och vet hur verkligheten ser ut.