Ta bort sjuklöneansvaret NU! Det är den viktigaste frågan för småföretagare och också den fråga som företagarna tycker att politikerna skall skynda på mest efter valet. Regelkrånglet är en annan viktig fråga som istället för att minska som politikerna lovade inför valet 2014 istället upplevs ha ökat vilket upprör många. Sänkt arbetsgivaravgift och ökad trygghet vid sjukdom kommer också högt på kravlistan och så vill man ha tillbaks sina skattefria sjukvårdsförsäkringar Sist men inte minst så har medvetenhet och rädslan för bolagskapningar eller bedrägerier över nätet ökat avsevärt i jämförelse med vår senaste enkät hösten 2017. Då var företagen mest oroliga för fysiska brott mot företagen, nu vill man att politikerna skall prioritera åtgärder mot cyberkriminalitet och digitala bedrägerier.

Personalliggare som det skrivits mycket om i medier är inte en prioriterad fråga för Företagarförbundet Fria Företagares medlemmar, inte heller stöd för export eller hjälp med digitalisering är heta ämnen för småföretagarna.  Generellt så har småföretagarna viss förståelse för att förändringar i politiken tar tid och har gett varje fråga lite tid, förutom sjuklöneansvaret. Det vill företagen ha bort nu!

Företagen upplever att engagemanget från politiker är lågt för företagarfrågor både bland riksdagspolitiker och kommunpolitiker. Detta rimmar dåligt med många politikers hjärtefråga – sysselsättningen! Att engagemanget är så lågt tyder på att man inte känner till att 8 av 10 jobb skapas i småföretagen och då missar man möjligheten att utnyttja denna kraft i samhället för att sänka arbetslösheten.

LÄNK till undersökningen: Survey FF valfrågor för företagare

N

Mycket förmånligt

Ett medlemskap späckat med småföretagaranpassade medlemstjänster och förmåner. Din egen inköpsavdelning, rådgivning, försäkringspaket och mycket mer.

N

Småföretagen är bra för Sverige

De allra flesta jobben och tillväxten skapas här. Vi driver opinion för att göra det bättre, enklare och tryggare för dem att utvecklas. Bra för småföretagen, bra för Sverige!

N

Av småföretagare, för småföretagare!

Vi fokuserar på de allra minsta företagen, soloföretagare och de med upp till tio anställda. Vi är själva småföretagare och vet hur verkligheten ser ut.