Många känner redan av omsättningstapp på 10-30 procent

Survey FF Corona Krispaket 2.001

Hela 6 av 10 företag har tappat mellan 10 och 30 procent de senaste två veckorna  resten har tyvärr tappat mer. Få småföretag verkar ha klarat sig utan tapp. 5 procent har dessvärre tappat all omsättning och vi lider med dem.

Regeringens första krispaket riktades mot storföretagen

70 procent av småföretagen säger sig inte ha haft någon nytta alls av det första krispaketet.  20 procent ansåg att möjligheten att skjuta upp moms och arbetsgivaravgift gjorde nytta för dem. endast EN på HUNDRA såg någon möjlighet med de 500 miljarder som Riksbanken erbjöd bankerna.

Sänkt arbetsgivaravgift har flesta företagare varit glada för

I regeringens andra krispaket som riktade sig mot de mindre företagen listades 6 insatser. Och av dessa var sänkt arbetsgivaravgift favoriten bland småföretagen. Hela 73 procent ansåg att denna kommer att göra god nytta för deras företag. Mycket kritik i kommentarsfälten i enkäten riktar sig mot att det mesta som erbjuds är lån i olika former och att det saknas ett enkelt stöd i som av kapital utan ränta.

90 procent av småföretagarna säger sig ställa upp för landet 

PÅ frågan om företagen ställer upp för landet och kämpar med att erbjuda sin service och sina tjänster för landet svarar 9 av 10 att de såklart går det, hälften villkorar det med att de förväntar sig att regeringen nu ställer upp för dem.

Läs hela undersökningen HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr