Lägsta betyg till skuggbudget: sött saltas med surt för småföretagen

[one_half]

FöretagarFörbundet, som är representant för 35 000 småföretag är kritiska till de rödgrönas skuggbudget. Samtidigt som man sockrar budgeten med sänkta skatter för småföretagen genom sänkt arbetsgivaravgift, saltar man med surt genom att höja bensin- och kilometerskatten samt återinför förmögenhetsskatten. Om förmögenhetsskatten återinförs kommer färre privatpersoner att vilja investera i småföretag genom riskkapital. Bensin- och kilometerskatten kommer försämra villkoren för småföretagarna på landsbygden.

– De rödgröna ger med högerhanden men tar tillbaka flerfaldigt med vänster! Totalt blir förslagen tyvärr kontraproduktiva och gynnar inte företagande, tillväxt och jobbskapande, säger Camilla Littorin, förbundssekreterare på FöretagarFörbundet.

[/one_half]

[one_half_last]

FöretagarFörbundet är också starkt kritiska till att de rödgröna vill slopa RUT-avdraget som har skapat jobbtillfällen för många, framför allt för människor långt från arbetsmarknaden.

– Det blir en kalldusch för många kvinnliga företagare som på grund av RUT-avdraget äntligen kommit i arbete och dessutom kunnat anställa andra människor långt från arbetsmarknaden. Alternativet med de rödgrönas förslag är att de åker ur trygghetssystemen. Det är tydligt att de rödgröna inte har förstått att välfärden skapar genom god företagsamhet, säger Camilla Littorin.

[/one_half_last]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr