Lägsta betyg till regeringen: Håll ert löfte om slopad revisionsplikt för småföretagarna!

[one_half]

FöretagarFörbundet, som är representant för 35 000 småföretag, har länge drivit frågan om slopad revisionsplikt för de minsta företagen. I går framkom att Alliansregeringen eventuellt kommer att skjuta upp den efterlängtade lagförändringen om slopad revisionsplikt som är tänkt att träda i kraft vid halvårsskiftet sommaren 2010. I dag kostar revisionsplikten svenska småföretag cirka två miljarder – det vill säga drygt 10 000 per företag.

Förbundet menar att småföretagarna redan är en hårt utsatt grupp och att det inte finns någon rationell anledning till att ha kvar revisionsplikten eller skjuta upp införandet av lagen.

– Vi blir djupt besvikna om regeringen bestämmer sig för att skjuta upp lagändringen, säger Camilla Littorin, förbundssekreterare på FöretagarFörbundet.

[/one_half]

[one_half_last]

I många andra länder finns speciella regler för de små företagen, regler som gör att småföretag kan utvecklas och växa. Det är bara Sverige och Malta inom hela EU som har kvar den obligatoriska revisionsplikten för de små företagen. I Sverige dras alla företag över samma kam.

– Att Nettans Bilvård och Claes Skomakeri har samma regler som Ericsson och Volvo är en gåta. Det är orättvist och hämmar tillväxten i landets småföretag, säger Camilla Littorin.

[/one_half_last]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr