FöretagarFörbundet förstärker sitt näringspolitiska arbete med sörmländsk Vasaloppsåkare

[one_half]

FöretagarFörbundet som organiserar 35 000 småföretagare, förstärker nu sitt näringspolitiska arbete med en nyrekrytering. De senaste åren har juristen Marcus Gränsmark arbetat på Skatteverket och som skatterådgivare hos PricewaterhouseCoopers. Men nu lämnar han konsultrollen för att arbeta för bättre villkor för Sveriges minsta företag. I måndags började Marcus som näringspolitisk sekreterare på FöretagarFörbundet .

– I mina tidigare arbeten har jag jobbat med skatter och lagar som har tangerat villkoren för företagande. Det känns nu både roligt och viktigt kombinera mina kunskaper och erfarenheter för att driva opinion kring småföretagarfrågor. Småföretagande är spännande, det är grunden för ett fungerande samhälle och därför känns det viktigt att skapa sunda villkor för alla småföretagare, säger Marcus Gränsmark.

Företagande och näringspolitik har alltid varit en viktig del i Marcus liv då hans mamma är småföretagare och pappa företagsledare för ett större företag. Marcus skulle gärna förändra en hel del inom näringspolitiken.

[/one_half]

[one_half_last]

– Det är ett problem att många drar alla företagare över en kam, det behövs en mer differentierad näringspolitik. Större flexibilitet är nödvändigt. Det viktigaste är att skilja storbolagens regler från småföretagens, det skulle ge småföretagarna lägre kostnader och därmed större tillväxt, säger Marcus.

FöretagarFörbundet som driver opinion i småföretagarfrågor, tycker att Marcus bakgrund och personlighet passar bra för tjänsten som näringspolitisk sekreterare.

– Vi sökte en person som naturligtvis har en bakgrund som passar tjänsten, men det är lika viktigt att man har ett brinnande intresse för våra frågor och är sympatisk som person. Marcus passar bra in i den bilden, säger Camilla Littorin, förbundssekreterare på FöretagarFörbundet.

För mer information:

Camilla Littorin, förbundssekreterare på FöretagarFörbundet
Tel: 070-553 66 70
e-post: camilla.littorin@ff.se

[/one_half_last]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr