Knappt godkänt betyg till rödgrönt valmanifest: Saknar skarpa förslag och besked

[one_half]

FöretagarFörbundet som representerar 35 000 småföretag välkomnar flera förslag i de rödgrönas valmanifest – allra helst den utlovade sänkningen av arbetsgivaravgiften. Samtidigt är innehållet tandlöst, det saknas skarpa förslag och besked. Luddiga ambitioner, få konkreta förslag och motstridiga budskap präglar de rödgrönas företagarpolitik.

FöretagarFörbundet anser att det är bra att de rödgröna har uppmärksammat småföretagens viktigaste efterlysning – en sänkning av arbetsgivaravgiften. Samtidigt är man kritisk till en höjning av arbetsgivaravgiften för unga. Införandet av en Onestop tillståndsportal välkomnas med öppna armar. Det är också glädjande att även de rödgröna har ambition att sänka restaurangmomsen under kommande mandatperiod.

– All kontakt med olika myndigheter och administration äter upp mycket tid av småföretagens vardag, därför är Onestop tillståndsportal ett efterlängtat förslag. Det är också glädjande att man vill sänka arbetsgivaravgiften, det är den enskilt viktigaste frågan för småföretagen. Samtidigt förlorar många företag på höjningen för unga, säger Camilla Littorin, Förbundssekreterare på FöretagarFörbundet.

[/one_half]

[one_half_last]

De flesta förslagen väcker dock frågetecken såsom rätten till heltidsanställning, årlig lönekartläggning samt lagstiftning om att försvåra visstidsanställningar och anlitande av bemanningsföretag.

– Det är tydligt att man inte har lyssnat på småföretagarnas behov i alla led. Flera av förslagen kommer göra det betydligt svårare att driva och utveckla företag samt hämmar tillväxten. Förslagen kommer inte att leda till fler jobb och ökad sysselsättning, avslutar Camilla Littorin.

För mer information:

Camilla Littorin, förbundssekreterare på FöretagarFörbundet
tel: 070-553 66 70
e-post: camilla.littorin@ff.se

[/one_half_last]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr