Godkänt betyg till alliansen: Småföretagarnas viktigaste frågor saknas

[one_half]

FöretagarFörbundet, som är representant för 35 000 småföretag välkomnar alliansens valmanifest ”Jobbmanifestet”. De skarpa förslagen är frågor som förbundet har drivit länge men samtidigt saknar man förslag om sänkt arbetsgivaravgift och slopat sjuklöneansvar – de två viktigaste frågorna för landets småföretagare.

FöretagarFörbundet anser att det är bra att alliansen har uppmärksammat de tillväxtskadliga skatterna bland annat bolagsskatten, arbetsgivaravgifter, värnskatten, och expertskatt. Dessutom vill alliansen om ekonomin tillåter genomföra ytterligare lättnader i form av riskkapitalavdrag och FoU-avdrag. Samtidigt är man negativ till att man inte ser det som möjligt att under kommande mandatperiod genomföra dessa ändringar.

– För att ytterligare skapa tillväxt med ökad sysselsättning, produktivitet och tillväxt i ekonomin i alla delar av landet behövs det bättre villkor och lägre kostnader för landets hundratusentals småföretagare. För det är de som skapar jobben, säger Camilla Littorin, förbundssekreterare på FöretagarFörbundet.

[/one_half]

[one_half_last]

FöretagarFörbundets augusti-undersökning visar att det främst är två åtgärder som kommer leda till fler anställningar och större lönsamhet i landets småföretag – sänkt arbetsgivaravgift och slopat sjuklöneansvar. Men ingen av dessa åtgärder är prioriterade i alliansens valmanifest.

– Efterfrågan, det vill säga företagens vilja att anställa, måste stimuleras. Nästan en halv miljon människor står i dag utanför arbetsmarknaden. Om enbart var fjärde småföretagare skulle rekrytera en person skulle nästan en kvarts miljon nya jobb kunna skapas, avslutar Camilla Littorin.

Här hittar du senaste undersökningen.

Här hittar du alliansens valmanifest.

För mer information:

Camilla Littorin, förbundssekreterare på FöretagarFörbundet
tel: 070-553 66 70
e-post: camilla.littorin@ff.se

[/one_half_last]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr