Inga EU-krispengar till svenska småföretag?

[one_half]

Europeiska investeringsbanken ska dela ut 30 miljarder euro till småföretag, men svenska företag riskerar att kamma noll – för ingen svensk bank samarbetar med EIB. FöretagarFörbundet vill ha svar på hur svenska småföretag ska göra för att få del av pengarna.

Nyligen tillkännagavs att Europeiska investeringsbanken (EIB) ska använda 30 miljarder euro för att hjälpa småföretag med finansiering. Ett välkommet beslut i kristider. Men i dagsläget är det inga svenska banker som samarbetar med EIB – och följaktligen kan inga svenska småföretag ansöka om pengarna.

– Det här är verkligen vad som behövs just nu, när småföretagarna får allt svårare att låna pengar. Det är viktigt för svenska småföretagares konkurrenskraft att de kan göra investeringar även i tuffa tider. Därför är det förvånande om de inte får tillgång till EU:s krispaket, säger Camilla Littorin, förbundssekreterare på FöretagarFörbundet.

FöretagarFörbundet ser det som självklart att Sverige, som är nettogivare till EU, ska ha samma rättigheter som andra medlemsländer. De krispengar som delas ut via Europeiska investeringsbanken har som syfte att öka småföretagarnas konkurrenskraft, och om inte svenska småföretagare kan ta del av dem snedvrids konkurrensen.

[/one_half]

[one_half_last]

– I våra grannländer Danmark och Finland samarbetar bankerna med EIB. FöretagarFörbundet vill nu ha svar på hur svenska småföretagare ska göra för att få sin del av kakan, säger Camilla Littorin.

För mer information:

Camilla Littorin
Förbundssekreterare, FöretagarFörbundet
Tel: 070-553 66 70
E-post: camilla.littorin@ff.se

Per Lidström
Ordförande, FöretagarFörbundet
Tel: 070-372 08 40
E-post: per.lidstrom@ff.se

FöretagarFörbundet organiserar företagare över hela landet och har i dag över 34 500 medlemmar. Aktiva småföretagare leder FöretagarFörbundet, som arbetar för att förbättra villkoren och förutsättningarna för att starta, äga, driva och utveckla företag, företrädesvis småföretag. Att skapa opinion om och ökad förståelse för företagandets och entreprenörskapets roll i samhällsutvecklingen ingår också i verksamheten. För mer information se https://ff.se/

[/one_half_last]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr