Högt betyg för MP:s företagspolitik

[one_half]

FöretagarFörbundet, som är representant för 35 000 småföretag har länge drivit frågorna som Miljöpartiet presenterar idag i sitt valmanifest. Att sänka momsen och arbetsgivaravgiften, stimulera till riskkapital, ökade anslag för produktutveckling och miljöteknikutveckling samt yrkes- och lärlingsplatser är mycket bra förslag från MP och skulle stärka de flesta företag i de flesta branscher.

– Det finns många etablerade småföretag som skulle kunna växa snabbt om de fick in kapital, men vi skulle hellre vilja se ett riskkapitalavdrag än en lösning med statliga medel, säger Camilla Littorin, förbundssekreterare på FöretagarFörbundet.

[/one_half]

[one_half_last]

Specifika företagsinsatser är bra för att stimulera till kapital, men att höja miljöskatterna för att finansiera insatserna kommer göra det dyrt för småföretagen ändå i slutändan. Dessutom rör vissa av förslagen i viss mån bara enskilda branscher.

– Vi vill hellre se en generell sänkning av momsen och generella åtgärder som alla branscher kan ha nytta av, säger Camilla Littorin.

[/one_half_last]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr