Fyra av fem möjliga kronor till M

[one_half]

FF kommenterar Tomas Tobés (M) förslag för lönsamt företagande, som publicerades i SvD idag.

FöretagarFörbundet som är representant för 35 000 företagare, ger Tobés förslag om sänkt bolags- och kapitalinkomstskatt, högt betyg då förbundet länge har drivit frågan om ett slopande av 3:12-reglerna. På så sätt blir det lönsammare att driva och anställa i företag.

– Företagare måste få egen kraft att utvecklas och anställa folk och det ska löna sig att ta risker. Idag är det alltför många som är beroende av banklån eller stöd från staten, säger Camilla Littorin, förbundssekreterare på FöretagarFörbundet.

Tobés förslag om sänkta sociala avgifter är också ett viktigt steg för att sänka ett företags kostnader och stimulera efterfrågan. FöretagarFörbundet vill sänka arbetsgivaravgifterna etappvis med 3 procentenheter under 5 år, sammantaget en sänkning med 15 procentenheter.

[/one_half]

[one_half_last]

– Självklart måste vi stimulera arbetskraftutbudet genom exempelvis jobbskatteavdraget, men det räcker inte. Regeringen måste se till att företagarna får lägre kostnader och ökad lönsamhet och på så vis stimulera efterfrågan, säger Camilla Littorin.

I samband med omfattande skattereformer vill FöretagarFörbundet också se en utförlig konsekvensanalys som utgår från småföretagens perspektiv.

[/one_half_last]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr