Företagsakuten förlängs med tre månader

Regeringen förlänger det statliga kreditgarantiprogrammet, som i folkmun kallas ”företagsakuten”, med ytterligare tre månader. Den förlängs från 30 juni till 30 september i år.

”I nuläget är behovet av Företagsakuten begränsat, men innan likviditetsstödet avslutas vill regeringen kunna bekräfta en bred och tydlig återgång i ekonomin varför insatsen nu förlängs till att även gälla tredje kvartalet 2021”, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Syftet med företagsakuten är att stödja och underlätta för små- och medelstora företag som hamnat i ekonomiska svårigheter på grund av pandemin. de flesta företag som vänt sig till företagsakuten finns i branscher inom hotell, restaurang och handel. Företagsakuten innebär att staten garanterar 70 procent av nya lån som banker ger till drabbade företag.

Programmet lanserades tidigt under pandemin och budgeterades till max 100 miljarder kronor för garantierna. Programmet har dock inte varit någon succé då endast 2,6 miljarder lånats ut till 752 företag fram till vecka 18.

Läs mer på regeringen.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Lämna ett svar