Företagsakuten förlängs med tre månader

348C3AEE-A57D-4786-809B-5EF5B377CE43

Regeringen förlänger det statliga kreditgarantiprogrammet, som i folkmun kallas ”företagsakuten”, med ytterligare tre månader. Den förlängs från 30 juni till 30 september i år.

”I nuläget är behovet av Företagsakuten begränsat, men innan likviditetsstödet avslutas vill regeringen kunna bekräfta en bred och tydlig återgång i ekonomin varför insatsen nu förlängs till att även gälla tredje kvartalet 2021”, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Syftet med företagsakuten är att stödja och underlätta för små- och medelstora företag som hamnat i ekonomiska svårigheter på grund av pandemin. de flesta företag som vänt sig till företagsakuten finns i branscher inom hotell, restaurang och handel. Företagsakuten innebär att staten garanterar 70 procent av nya lån som banker ger till drabbade företag.

Programmet lanserades tidigt under pandemin och budgeterades till max 100 miljarder kronor för garantierna. Programmet har dock inte varit någon succé då endast 2,6 miljarder lånats ut till 752 företag fram till vecka 18.

Läs mer på regeringen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr