Företagen förbisedda under Almedalsveckan

[one_half]

Almedalsveckan 2008 var ingen höjdpunkt för landets småföretagare. Endast en partiledare framförde konkreta förslag på förbättringar för företagen i sitt tal: Folkpartiets Jan Björklund talade om en sänkning av bolagsskatten och vikten av bättre yrkesutbildning.

Det räcker inte när verkligheten ser ut som den gör. Ökad inflation, höjda räntekostnader, sviktande konjunktur och skenande priser på el, bensin och diesel påverkar i allra högsta grad landets småföretagare.

Veckans ljusglimt stod före detta finansministern Kjell-Olof Feldt för då han under Svenskt Näringslivs skatteseminarium påtalade att arbetsgivaravgiften bör sänkas generellt, någonting som FöretagarFörbundet arbetat länge för.

Alliansen har varit bra på att stimulera arbetsutbudet. Nu är det dags att stimulera efterfrågan. FöretagarFörbundet har listat de åtgärder som skulle ge störst effekt för landets småföretagare:

Inför en generell sänkning av arbetsgivaravgiften
Slopa 3:12-reglerna
Samordna inbetalningen av moms, arbetsgivaravgift och källskatt och senarelägg inbetalningen med 18 dagar
Inför småbolagsregler – anpassa reglerna efter bolagens administrativa förutsättningar
Modernisera arbetsrätten genom att förenkla och förtydliga så att fler vågar anställa.

[/one_half]

[one_half_last]

Regeringen bör utgå från småföretagarnas behov då regelverk och lagar formas. Det måste bli enklare att starta, äga, driva och utveckla företag. Det behöver Sverige, och det behöver småföretagarna för att klara konjunkturnedgången. Därigenom kan vi få fler växande företag och klara vårt gemensamma välstånd.

För mer information:

Camilla Littorin
Förbundssekreterare, FöretagarFörbundet
Tel: 070-553 66 70

Per Lidström
Förbundsordförande, FöretagarFörbundet
Tel: 070-372 08 40

FöretagarFörbundet organiserar företagare över hela landet och har i dag över 34 500 medlemmar. Aktiva småföretagare leder FöretagarFörbundet, som arbetar för att förbättra villkoren och förutsättningarna för att starta, driva och äga företag, företrädesvis småföretag. Att skapa opinion om och ökad förståelse för företagandets och entreprenörskapets roll i samhällsutvecklingen ingår också i verksamheten. För mer information, se www.ff.se

[/one_half_last]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr