I dagens Ekonomieko framkommer det av Pia Blank Törnros, rättslig expert på Skatteverket, att nyföretagandet inte har ökat något sedan 2007. Det visar färska siffror från Skatteverket. FöretagarFörbundet som representerar 35 000 småföretagare har länge drivit frågor som skulle göra det mer attraktivt att starta företag. Att minska regelkrånglet och underlätta tillgången till kapital två viktiga åtgärder för att öka nyföretagandet.

– De nya siffrorna visar på att det behövs ännu större insatser för att få driftiga människor att gå från anställd till företagare. Det ska inte behöva vara så krångligt att förverkliga sina drömmar, säger Camilla Littorin, förbundssekreterare på FöretagarFörbundet.

För mer information

Camilla Littorin, Förbundssekreterare FöretagarFörbundet Tel: 070-553 66 70 e-post: camilla.littorin@ff.se

N

Mycket förmånligt

Ett medlemskap späckat med småföretagaranpassade medlemstjänster och förmåner. Din egen inköpsavdelning, rådgivning, försäkringspaket och mycket mer.

N

Småföretagen är bra för Sverige

De allra flesta jobben och tillväxten skapas här. Vi driver opinion för att göra det bättre, enklare och tryggare för dem att utvecklas. Bra för småföretagen, bra för Sverige!

N

Av småföretagare, för småföretagare!

Vi fokuserar på de allra minsta företagen, soloföretagare och de med upp till tio anställda. Vi är själva småföretagare och vet hur verkligheten ser ut.