Fem kronor av fem möjliga till Centerpartiets företagarpaket

[one_half]

FöretagarFörbundet som representerar 35 000 småföretag välkomnar Centerpartiets 17 punkter med förslag på åtgärder för företag. Bland annat vill centern ytterligare sänka arbetsgivar- och egenavgifterna för alla företag, införa riskkapitalavdrag, göra lagen om valfrihetssystem obligatorisk samt halvera momsen i restaurang- och frisörbranschen. Förbundet menar att ett obligatoriskt valfrihetssystem är bra för konkurrensutsättningen av sektorer som varit stängda.

– 80 procent av de anställda inom offentlig sektor är kvinnor och förslaget om obligatoriskt valfrihetssystem möjliggör för kvinnor att starta företag i vård- och omsorgssektorerna eller att som anställd kunna välja arbetsgivare, säger Camilla Littorin, förbundssekreterare på FöretagarFörbundet.

[/one_half]

[one_half_last]

Att halvera momsen inom restaurang- och frisörbranschen välkomnas också av förbundet. Man vill framöver se en generell sänkning av momsen även i andra branscher. Men arbetsgivaravgiften är fortsatt den enskilt viktigaste frågan för landets småföretagare.

– I alla våra undersökningar framkommer det att en rejäl sänkning av arbetsgivaravgiften är den enskilt viktigaste frågan för våra medlemmar och för att de ska vilja anställa – frågan är bara hur lågt Centerpartiet kan tänka sig att gå, avslutar Camilla Littorin.

[/one_half_last]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Lämna ett svar