Fem frågor till en chatrobot

ai-generated-7854427

Fem till en chatrobot

Sedan chatboten ChatGPT lanserades har artificiell intelligens (AI) varit på nästan allas läppar. Även småföretagare kan tjäna på att bekanta sig med ChatGPT. Vi loggade in på ChatGPT, ställde några frågor och bad även om hjälp med formuleringen av en kortare text. Här är resultatet, med chatbotens egna svar:

1. Vad är ChatGPT?

ChatGPT är en avancerad AI-baserad textmodell utvecklad av OpenAI som kan skapa naturligt språk och svara på olika frågor och utföra textbaserade uppgifter via en chattgränssnitt.

2. Vem står bakom ChatGPT?

ChatGPT är utvecklat av OpenAI, ett teknikföretag baserat i San Francisco, Kalifornien, USA. OpenAI är en organisation som forskar och utvecklar artificiell intelligens (AI) med målet att göra AI säkert och gynnsamt för mänskligheten. OpenAI grundades år 2015.

4. Hur kan småföretag ha nytta av ChatGPT?

Småföretag kan använda ChatGPT för att automatisera och effektivisera kundinteraktioner, som att besvara vanliga frågor, ge produktinformation, och hantera bokningar eller beställningar. Det kan även användas för att generera innehåll, som att skapa blogginlägg eller sociala medieinlägg, och för att utföra enklare textbaserade uppgifter som att skapa fakturor eller rapporter.

5. Skriv ett Facebook-inlägg om nyöppnade Frasses Fötter, en fotvårdssalong i centrala Finspång på Hälstigen 10. Använd max 150 ord och infoga ett citat från ägaren Frasse om behandlingar och fotvårdsprodukter.

Välkommen till Frasses Fötter – Finspångs nya fotvårdssalong på Hälstigen 10! ”Vi är så glada att öppna våra dörrar och erbjuda professionella behandlingar och högkvalitativa fotvårdsprodukter för att ta hand om våra kunders fötter på bästa möjliga sätt”, säger ägaren Frasse. Vi erbjuder skonsamma behandlingar för att fräscha upp trötta fötter och hjälpa till med olika fotproblem. Besök oss idag och upplev vårt personliga bemötande och vår passion för fotvård! #FrassesFötter #Finspång #Hälstigen10 #Fotvård #ProfessionellVård #HälsamedFrasse

Vill du testa ChatGPT går du in på chat.openai.com och registrerar dig kostnadsfritt. Sedan är det bara att ställa frågor och be chatboten om hjälp. Glöm inte att läsa svaren med ett kritiskt öga, för chatboten är än så länge långt ifrån felfri.

Text: Stefan Hedner och ChatGPT

Bild: Pixabay

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr