Elpriser och ökad smittspridning oroar företagare

Boy has problems with bills. Concept of economic failure

Företagarindikatorn, som genomförs varje månad av Demoskop på uppdrag av SEB, visar att företagarna framtidstro minskar en aning jämfört med för en månad sedan. 3 av 10 företagare tror på en positiv utveckling de närmaste månaderna. Andelen som tror på en negativ utveckling minskar också från 14 till 12 procent vilket gör att resterande 57 procent tror på en oförändrad utveckling.

– Under senaste månaden har företagare fått se stigande energipriser, en ökad smittspridning och en växande oro över återinförda restriktioner. Väger man samman dessa orosmoln så förklarar det företagens något mer dämpade framtidssyn, säger SEB:s Privatekonom Américo Fernández.

Enligt undersökningen ökar omsättningen bland företagen, samtidigt som likviditeten minskar. Även arbetstiden minskar en aning.

”Trots en något varierande utveckling för företagarnas ekonomiska indikatorer den här månaden, så vittnar de flesta om att utvecklingen går i rätt riktning. En stabil avslutning på året som samtidigt talar för goda förutsättningar inför 2022”, säger Américo Fernández.

ihkj

Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr