Arbetsmarknadsministern tror att reformeringen av LAS kommer att vara bra för Sverige

Ylva Johansson2

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) sa i Ekots lördagsintervju att hon tror att ett reformerande av LAS och turordningsreglerna kommer att vara bra för Sverige. Fria Företagare har under flera år krävt att turordningsreglerna skall reformeras för att främja kompetens istället för antal arbetade år. Det är också den nya regeringens inriktning när nu en utredning tillsätts för att ta fram ett modernare regelverk för arbetsrätten. Utredningen är en frukt av avtalet mellan de fyra partierna S, MP, C och L. Danska ”flexicurity” nämns som en av förebilderna där ambitionen är att det skall vara tryggt att stå mellan två jobb och tryggheten skall baseras på att man besitter rätt kompetens eller har möjlighet att skaffa rätt och uppdaterad kompetens.

Ylva Johansson säger i intervjun att hon tror att kompromissen mellan de fyra partierna kan bli en bra kombination med de krav på bättre möjligheter till omställning och kompetenshöjning som också finns med i avtalet.

Jonas Sjöstedt och vänsterpartiet har hotat med att fälla regeringen om arbetsrätten försämras, vilket dock inte oroar Arbetsmarknadsministern.

”Det är inget som håller mig vaken om nätterna” säger hon till Sveriges radio.

 

Lyssna på Ylva Johansson i Ekots lördagsintervju här

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr