”Workation” – arbeta borta.

Cozy winter still life: laptop, glasses, cup of hot coffee and warm plaid on windowsill against snow landscape from outside.

Efter nio månader med hemarbete för många så är behovet för att få åka till jobbet eller bara lämna hemmet större än någonsin. Det har flera researrangörer och hotell börjat ta fasta på och erbjuda ”workation”, en form av boende på annan ort med möjlighet att jobba ”bortifrån”.

Ving har lanserat boende på Gran Canaria där man kan få bo under en längre tid med höj och sänkbara skrivbord på rummen, bra WIFI, kaffemaskin, fruktkorg med mera. för att locka hemarbetare att köpa sig miljöombyte i en vecka eller flera.

Till dagens industri säger Fredrik Henriksson på Ving att de tror att beteendet att jobba hemifrån eller bortifrån med stor sannolikhet kommer att bestå även efter pandemin.

Inom landets gränser dyker liknande erbjudanden upp. I Åre finns flera hotell och pensionat som erbjuder liknande lösningar för dem som vill komma hemifrån och jobba. Holiday Club i Åre kallar det ”winter longstay” och innebär att man bor mer än 20 dagar på hotellet för en bråkdel av normala dygnspriset.

LÄS MER PÅ DI:SE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr