Vi behöver inte mer förakt!

Lorentz tovatt

”Vad gäller sådana här företag så önskar jag inget annat än att de går i konkurs. Cyniska jävla klimathatare”

Så skrev riksdagsledamoten Lorentz Tovatt i förra veckan efter att ett bilföretag annonserat och informerat om att man kan köpa vissa bilar före årsskiftet till lägre skatt jämfört med efter årsskiftet, till följd av att skattereglerna ändras per 1 januari.

Syftet med skatteförändringen är såklart att förändra Sveriges fossila utsläpp, minska miljöpåverkan och förbättra klimatet. Samma starka vilja driver sannolikt Lorentz Tovatt och syftet med tweeten är säkert att driva denna fråga.

Bekymret är att för att nå klimatmålen (och andra mål) måste vi arbeta tillsammans i samhället. Politiker, medborgare, företag och institutioner.måste samverka och finna lösningar tillsammans. Och det gör vi i många frågor.

Att då sprida företagsförakt genom ogenomtänkta tweets som denna skapar bara en motreaktion som är politikerförakt. Vi behöver inte mer politikerförakt i Sverige, vi behöver heller inte ett företagarförakt, särskilt inte från politiker, och särskilt inte från politiker som sitter i näringsutskottet!

Politiker har ett särskilt ansvar som folkvalda och förebilder att motverka polarisering i samhället och verka för att istället hålla ihop samhället och samhällets olika aktörer.

Vi uppmanar Lorentz Tovatt att be Sveriges företagare om ursäkt för det ogenomtänkta uttalandet och istället sitta ner tillsammans med småföretagare i Sverige för att finna lösningar tillsammans för ett bättre klimat och ett bättre Sverige. Det finns nämligen en otrolig kraft i Sveriges 1 miljon företag och om dessa drar åt samma håll för ett bättre klimat så sker förändring på riktigt samtidigt som arbetstillfällen skapas, fler skattekronor kommer in och välfärden kan förbättras.

Mathias Rebane, näringspolitiskt talesperson Företagarförbundet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr