Varning för Microsoft-samtal

Kapad-dator-Fotolia_14961842_XS-1332162813133Lägg på luren direkt om det ringer från Microsoft, det är sannolikt en bluff. Den senaste tiden har det kommit nya rapporter om raffinerade bedragare som ringer runt till privatpersoner och småföretagare och låtsas representera Microsoft.
– De säger att de fångat upp att man har ett skadligt virus i sin dator. Sedan lyckas de förmå dig att godkänna att de ska få tillgång till din dator via fjärrstyrning, säger Björn Seeth, kriminalinspektör på bedrägerisamordningen vid Stockholmspolisen, till TT.
I värsta fall kan det leda till att bedragarna får kontroll över din dator och lyckas komma över information om lösenord och bankkonton. Ibland försöker de ta betalt av sina offer för att ta bort viruset från datorn, ren utpressning.
– Vi på Microsoft ringer ALDRIG upp dig i supportärenden om du inte ringt upp oss först. Vi skulle definitivt inte be dig om personliga uppgifter såsom lösenord etc. Om du blir uppringd och ombedd att lämna ut uppgifter är du drabbad av en bedragare och bör lägga på luren, skriver Microsoft på sin hemsida.

Läs mer på Microsofts hemsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr