Semesterjobb_Fotolia_37554743_XS-1331648855254Fyra av tio småföretagare har svårt att koppla bort jobbet på fritiden. Motsvarande siffra för anställda är knappt två av tio. Kvinnor har svårare att koppla bort jobbet än män. Det visar en ny undersökning från Trygg-Hansa.

– Att alltid tänka på jobbet ökar risken för ohälsosam stress och i förlängningen kostsam sjukskrivning. Vi vill särskilt uppmärksamma småföretagare på att vara noga med att regelbundet avsätta tid för familjeliv och återhämtning, säger Kent Andersson, nordisk chef för sjukvårdsförsäkringar på Trygg-Hansa.

På frågan ”har du svårt att koppla bort jobbet på fritiden” svarar 14 procent av kvinnliga företagare att de tänker på jobbet hela tiden. Motsvarande siffra för män är åtta procent. 29 procent av kvinnorna uppger att de ”ofta” har svårt att koppla av från jobbet jämfört med 23 procent av männen.

Läs mer om undersökningen hos Trygg Hansa

N

Mycket förmånligt

Ett medlemskap späckat med småföretagaranpassade medlemstjänster och förmåner. Din egen inköpsavdelning, rådgivning, försäkringspaket och mycket mer.

N

Småföretagen är bra för Sverige

De allra flesta jobben och tillväxten skapas här. Vi driver opinion för att göra det bättre, enklare och tryggare för dem att utvecklas. Bra för småföretagen, bra för Sverige!

N

Av småföretagare, för småföretagare!

Vi fokuserar på de allra minsta företagen, soloföretagare och de med upp till tio anställda. Vi är själva småföretagare och vet hur verkligheten ser ut.