kiva-tree-logo-1331655251104Kiva är en organisation som förmedlar mikrolån till entreprenörer i fattiga länder. Målet är att lyfta människor ur fattigdom genom att få dem att starta egna företag. Sedan starten 2005 har Kiva förmedlat 292 miljoner dollar i lån. Hela 98,9 procent av lånen återbetalas och den som lånat ut pengarna kan då välja att låna ut till någon annan – eller få tillbaks sina pengar.

Under mars månad har Kiva en specialsatsning för att folk ska kunna prova på att låna ut pengar – helt kostnadsfritt. Istället har sponsorer gått in med 100 000 dollar för att 4000 personer ska få prova på Kiva och låna ut 25 dollar till något av alla de projekt som fattiga entreprenörer söker pengar till.

Läs mer på Kiva.org

N

Mycket förmånligt

Ett medlemskap späckat med småföretagaranpassade medlemstjänster och förmåner. Din egen inköpsavdelning, rådgivning, försäkringspaket och mycket mer.

N

Småföretagen är bra för Sverige

De allra flesta jobben och tillväxten skapas här. Vi driver opinion för att göra det bättre, enklare och tryggare för dem att utvecklas. Bra för småföretagen, bra för Sverige!

N

Av småföretagare, för småföretagare!

Vi fokuserar på de allra minsta företagen, soloföretagare och de med upp till tio anställda. Vi är själva småföretagare och vet hur verkligheten ser ut.