Var finns jobben?

Ny på jobbet

…eller snarare var finns arbetskraften?

Arbetsförmedlingen tar varje år fram rapporten ”var finns jobben” som pekar på vilka yrkesgrupper som saknar arbetstillfällen och omvänt på vilka yrkesgrupper arbetsgivarna saknar…

Det finns gott om journalister, kommunikatörer och fastighetsmäklare och dessa har fortsatt svårt att hitta arbetsplatser de närmaste åren. Däremot saknar arbetsgivare:

  • Lärare
  • Specialistsjuksköterskor
  • Systemanalytiker
  • VVS-montörer
  • Kockar och kallskänkor
  • Träarbetare och snickare

Arbetsgivarna uppmanas från arbetsförmedlingen att sänka kraven på kompetens. Tex kan man kanske klara ett arbete utan körkort?

Ta god tid på dig inför en rekrytering

Småföretagare är vana att få en ide ena dagen och skrida till verket dan därpå. Men vad det gäller rekrytering är rådet från arbetsförmedlingen att ta god tid på sig för att finna kvalificerade kandidater. Många småföretagare vittnar också om att det är viktigare att hitta rätt person med rätt personlighet, snarare än att hitta en kandidat snabbt. (se undersökning från dec 2018)  En felrekryetring uppskattas av småföretagare kosta hundratusentals kronor, Enligt Poolias undersökning kompetensindikatorn kostar det hela 700 000 kr i genomsnitt att rekrytera fel medarbetare.

Läs mer på arbetsförmedlingens sajt

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr