Tips – Videomötestjänst

Virtual video conference, online meeting with a many employees together. A young woman is communicating via video call with coworkers, a several webcam shot of people on the laptop screen

I dessa videomötestider har många på rekordtid lärt sig att det faktiskt går att ”mötas” via video på ett ganska hyggligt sätt. Måhända är det inte fullt lika bra som ett fysiskt möte, men som ett komplement att alternera med mellan de fysiska mötena så kommer sannolikt videomöten vara en del av de flestas vardag även efter Coronakrisen.

Många tjänster och mötesrum

De digitala mötesrummen har funnits länge men de senaste månaderna har nästan varje företagare fått bekanta sig med Teams, Zoom, Google Hangout, Messenger Rooms, Skype, Google Meet och andra tjänster. De har alla olika fördelar, några är gratis och några får du betala med ett abonnemang.

Jitsi – Gratistjänst som är enkel för dig som företagare

Jitsi är en videomötestjänst som är superenkel att använda. ingen inlogg behövs, inget abonnemang, Du skapar ditt eget mötesrum direkt efter URL i din browser. Tex https://meet.jit.si/(ditt namn eller företag). Skicka länken till dem du skall möta och ni ser varandra direkt.

Tjänsten har begränsningar i Safari för MAC, men funkar utmärkt i Chrome, Firefox, Opera, Explorer. Mötesrummmet har chatfunktion, både med hela gruppen eller med enskild individ, handuppräckning för att begära ordet, Dela skärmen eller enskilda fönster med dina mötesdeltagare. En uppskattad funktion är möjligheten att sänka kvalitén för att sparar bandbredd och dessutom kunna se på mötesdeltagarnas fönster vem som har god eller dålig förbindelse. Så slipper man tjafsa om det…

Mer funktioner…

För den vane och kräsne användaren finns även funktioner som att spela in mötet, sända live i olika kanaler, dela youtubefilmer i mötet, ”sparka ut” ovälkomna deltagare, men också mäta talartid och se vem som var mest eller minst aktiv i mötet.

För dem som inte sitter vid en dator, så finns det möjlighet att delta via en app i smartphone, eller ringa in i mötet via ett vanligt telefonnummer, dock inget svenskt nummer utan ett tyskt ligger oss i Sverige närmast tillhands.

Läs mer här https://jitsi.org/jitsi-meet/

Starta ett möte direkt här, med ditt eget mötesrum https://meet.jit.si/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr