Tips för lyckad nystart efter semestern

pexels-andrea-piacquadio-3764011

När eventuell semester eller sommarledighet är över är det dags att ta nya tag. Se gärna tiden efter semestern som lite av en nystart, för rent mentalt är det enklare att starta nya projekt och göra förändringar i början av ett verksamhetsår eller efter en ledighet. Här är åtta tips för inspiration.

1. Gilla läget. Det är naturligt om det känns vemodigt att ta farväl av det lite enklare semesterlivet. Men förhoppningsvis brinner du för ditt företag och tycker om det du gör. Kör på och gläds åt att det kommer nya semestrar.

2. Se över företagets ekonomi och budget, oavsett om du har haft stängt under semestern eller om verksamheten har rullat på. Finns det skäl att justera budgeten? Räcker det förväntade kassaflödet för de utgifter som väntar under hösten? Boka in en träff med din ekonomikonsult om du är tveksam.

3. Prata med eventuella anställda, leverantörer och kunder. Har de fått några idéer under sommaren eller sett något inspirerande som ni kan använda er av?

4. Även dina drömkunder har en nystart efter semestern och är ofta mer öppna för nya möjligheter och samarbeten. Ring några kalla samtal och be om ett möte där du kan presentera ditt företag. 

5. Du och ditt företag kan mycket väl vara någon annans idé och inspiration. Men då gäller det att synas och vara på rätt plats. Se därför till att nätverka och ta initiativ till samarbeten med företag som kan gynnas av det som du är bra på.

6. Hur ser din hemsida och sociala medier ut? När postade du senast en nyhet? Uppdatera den digitala närvaron – om så bara med en hälsning att du är tillbaka efter semestern och ser fram emot att få hjälpa dina kunder igen.

7. Hur är det med ditt eget och med personalens behov av kompetensutveckling? Prata om saken och undersök vad det finns för fysiska och digitala kurser som passar er.

8. Det sista tipset är kanske det viktigaste: Var snäll mot dig själv de första dagarna efter en ledighet. Du behöver inte göra allt på en gång. Skapa en ”Att göra-lista” och bocka av en punkt i taget. I lagom tempo.

Text: Stefan Hedner

Bild: Andrea Piacquadio/Pexels.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr