Tillfälliga kontor på hotell – är det framtiden?

Unposed overhead shot of two mixed race young women and man wearing bright fashionable clothing, working together over fair-trade coffee with a laptop computer at a round table in a trendy hipster cafe and restaurant

Nu har det gått en månad sedan Scandic lanserade sitt coworkingerbjudande och marknadschefen Eva Lundström konstatera att efterfrågan har varit stor.

– Vi har sett en stark efterfrågan från norr till söder, och Sverige har visat sig vara den mest mogna marknaden i Norden. Det har varit en bra efterfrågan på ett flertal hotell, och redan under lanseringsdagen sålde vi så kallade coworkingpass, säger Eva Lundström till Besöksliv.

Hon berättar att hotellkedjan har sålt drygt 24 000 coworking-timmar sedan lansering och att efterfrågan är störst i storstäderna.

– Generellt sätt kan man säga att storstäderna runt om i Sverige ligger högt upp i listan. Men vi ser också att städer som Jönköping, Karlskrona och Skellefteå inte ligger långt efter. Coworking är inte bara ett storstadsfenomen, säger Eva Lundström till Besöksliv.

Eva Lundström förutspår att coworking-trenden är här för att stanna.

– Coworkingtrenden har vuxit sig allt starkare i Norden till följd av en ökad digital utveckling, samtidigt som behovet för permanenta kontor minskar. Allt fler människor söker moderna kontorslösningar som är en fördel för både arbetsgivare och arbetstagare.

Läs mer på Visita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr