Tålamodet är slut

waving colorful national flag of sweden.

Företagarförbundet och övriga branschförbund höjer rösterna mot regeringen och de senfärdiga behandlingen av småföretagen. Hur skall Sverige kunna bekämpa arbetslösheten utan småföretagen? 4 av 5 jobb skapas i små och medelstora företag. Om dessa nu tvingas till konkurser för att regeringens stöd inte kommer fram, var skall då dessa jobb skapas?

Ju längre tiden går och löftena om stöd från regeringen inte uppfylls ju närmare kommer vi en ordentlig konkursvåg bland småföretagen och ett företagarkollektiv som fullständigt tappar tilltron till sin regering sina politiker.

Mats Eriksson på en företagares vardag skrev nyligen ett desperat brev med frågor till Statsminister Stefan Lövfen, eftersom varken näringsminister Ibrahim Baylan eller finansminister Magdalena Andersson ger några svar eller visar intresse för att lösa den knut mellan Tillväxtverket och regeringen som stoppar upp stöden.

Mats Eriksson saknar en ledare som tar strid för småföretagen, och frågar statsministern varför han inte är den ledaren och varför ” han sviker Sveriges småföretagare”? Företagarförbundet har påvisat problemet med att det saknas ägarskap till frågor som rör de minsta företagen under en lång tid. Företagarförbundet har krävt att en småföretagarminister tillsätts som har till uppgift att skapa förutsättningar för de små och medelstora företagen i Sverige. Det är i dessa 4 av 5 jobb skapas och hur skall Sverige kunna bekämpa arbetslösheten utan småföretagen?

Läs mer på Fplus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr