Tack alla företagare – för att ni kämpar vidare i krisen

2017-06-08 HELSINGBORG
Mats Assarsson ,ordförande FÖRETAGAREFÖRBUNDET
FOTO:STEFAN LINDBLOM/HBG-BILD
bild för fri publicering !

Hej alla företagare! Jag vill börja med att tacka för att ni kämpar med era företag i krisen. Tack! Jämte mig borde jag ha många fler som tackar er. Alla anställda som erbjuds jobb hos er, alla som nyttjar era tjänster eller köper era produkter.

För utan er skulle det inte finnas kaféer, restauranger, frisörsalonger, redovisningsbyråer, taxibilar, byggföretag, bilverkstäder, tidningar, underhållning … ja, listan kan göras hur lång som helst.

Det är era företag som förser samhället med all den service och alla de varor vi alla uppskattar dagligen. Det som väldigt många saknar eller saknat i krisen när man inte får eller kan vara ute och handla, äta på restaurang eller gå på konsert i samma utsträckning som förr.

Därför är det många medborgare som borde tacka er. Alla politiker borde stå jämte mig och tacka er. Tacka er för alla de skattekronor era verksamheter och de jobb ni skapar tillför till statskassan och välfärden. Tacka er för att ni skapar fyra av fem nya jobb, något som verkligen kommer att behövas när krisen klingar av.

Ändå visas det på tok för lite uppskattning för företagarna. Tvärtom misstänkliggörs företag, både stora och små, och utpekas som fuskare och skattesmitare. Det blev särskilt tydligt när man ströp utdelningarna i kombination med krisstöd. Och när politiker i regeringen uttrycker stor oro och rädsla för att företag ska missbruka krisstöden och ”stjäla” skattebetalarnas pengar.

Det är beklämmande att hela företagarkollektivet ska stå till svars för att några få missbrukar stödet. Skulle samma praxis gälla för politiker som missbrukar ersättning för dubbelt boende? Ska då alla politiker bli utan denna ersättning för att några få betett sig illa? Självklart inte. På samma sätt får inte heller politiker förbjuda och försvåra för alla företag att överleva och ställa om i krisen, bara för att några få missköter sig. Nej, det är på tiden att politiker och medborgare i bredd ställer sig upp och tackar alla företagare för ert slit och ert oförtröttliga bidrag till samhällsbygget i form av tjänster, service och inte minst skattekronor.

Jag ställer mig upp och bugar ända ner till tårna…

TACK!

Mats Assarsson, förbundsordförande Företagarförbundet

Ett svar

 1. Utan företag inga arbetstillfällen. Hur svårt är det att inse.
  Anställda behöver inte oroa sig för lönen men företagare ska betala räkningar, löner och skatter punktligt annars hamnar de i obestånd som snabbt kan leda till konkurs.
  Personalen är säkrad inte företag.
  Försök tänka er leva i den ovissheten. Byt gärna plats med företagsägaren. Jag misstänker att de flesta utav oss utvecklar ohälsa ganska snart.
  Inte ens sjukskrivning är en given sak för företagare.
  Jag tackar alla seriösa företagare för de insatser ni gör för Sverige. Tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr